27 mars 2011

Bildligt talat

Hemma igen


Jag har sovit i sängar som är både finare och skönare
än den jag har hemma. Men den är min. 
Imorse pressade jag färsk juice till frukost. 
Borde göra det oftare.

25 mars 2011

Veckans fönster - valfritt

Mitt bidrag till Veckans fönster kommer från en bussresa mellan Mérida och Izamal, den gula staden, i Mexiko för en dryg vecka sedan. Inte så mycket till fönster eftersom den tjocka gardinen bakom kvinnan är fördragen för att skydda mot solen när hon tar sig en välbehövlig tupplur i värmen.

7 mars 2011

Semesterstängt

Roligare än så här blir det inte på ett tag. Nu drar jag.

5 mars 2011

Veckans fönster - inrutat


Ett inrutat fönster någonstans i Stockholm. 
Inte min mening att vara mystisk, minns bara inte var. 
Fler fönsterbidrag finns som vanligt på Susannes fotoblogg.

Mellan jobben


Att vara mellan jobben är som en nyårsafton ungefär: att summera det som har varit, glädjas åt det som har varit bra och dra lärdom av det som har varit mindre bra. Och mest av allt att lägga upp planer för framtiden, sortera bland förväntningar och prioriteringar. Fast just nu är jag mest glad över att få en välbehövlig ledighet, att sitta under en korkek och lukta på blommorna... nån som gick på det? Njae, inte riktigt så illa är det inte. Sysslolöshet är inte min grej men eftersom jag är i behov av återhämtning kommer pausen från ekorrhjulet som en underbar överraskning. Men vad ska jag då hitta på? Gå hemma och skrota och fixa saker? Ja, till exempel. En resa kanske? Ja, tack! Hm, frågan är bara vart - på så här kort varsel. Jag behöver en biljett NU. Hjälp?!

När jag ändå är i farten tänkte jag klämma in en Pumita på spåret-gåta. Resmålet toppar min lista över platser att besöka innan jag dör - just nu är drömmen svår att förverkliga (mest pga tidsbrist och andra triviala saker) men  en dag... Vart är vi på väg?

EKOLOGISKT FYND