31 juli 2011

Bildligt talat

Konstiga djur

Jo, jag vet att jag har visat honom förr eller hans kusin var det nog
men iguanan är min favorit alla kategorier! 
Obs! Jag har räknat benen. De är minst tre som ni ser.
Fler mystiska djur finns att hitta hos BP.

Undrar om han är förbannad när han bullar upp kinderna så där. 
Kanske inte men han sa att han inte vill vara med och tävla.
Det tycker jag är helt OK och inte konstigt alls.

30 juli 2011

Shannara´s SaturdayMix - prickar


Prickiga sötnosar på museet Centro Cultural Artesanal i Izamal
(hemsida tyvärr bara på spanska men det finns en del foton)

Väggkonst i Campeche

Gillar du konsten? Här hittar du en bild till från Campeche.

29 juli 2011

Veckans fönster - valfritt


Mitt bidrag till Veckans fönster kommer från staden Campeche i Mexiko. Det är inte de anspråkslösa fönstren man lägger märke till först, det medges, men de finns där. Byggnaden är troligtvis ett hotell men jag har tyvärr ingen info om målningen på väggen. Uppseendeväckande är den hur som helst.

TemaFredag - gemenskap


Det är hårt arbete och långa arbetsdagar på frukt- och grönsaksmarknaden i Izamal men gemenskapen betyder säkerligen mycket för de här kvinnorna. De har tid att prata om ditten och datten och har ofta nära till skratt. Det var nog kameran som fick fram de allvarsamma minerna...

28 juli 2011

Fototriss - gissa temat 4

Fler kluriga Fototriss finns här.
Rätt svar: banan

Veckans fönster - rosigt


Som jag har sprungit runt och letat för att försöka hinna ikapp alla andra fönstergluttare som redan har löst uppgiften - och blivit alldeles rosig om kinderna - men inte har jag hittat ett fönster som passar till temat. Hopplöst fall, mycket nära till att man blir rosenrasande. Riktigt så här romantisk är jag kanske inte men jag tröstar mig ändå med en rosig vägg från Mérida.


Krokodiltårarna byttes ut mot... om inte glädefnatt så åtminstone ett eftertänksamt javisstja när jag tog en promenad på stan. Känns rätt i dessa tider. Fler rosiga fönster hittar du på Susannes fotoblogg.

15 juli 2011

Veckans fönster - pittoreskt


En bil igen?! Det är en fas jag går igenom, haha. Inte pittoreskt? Googla på synonymer till pittoresk så får ni se! Bubbelfönstret är så charmigt det kan bli och kappsäckarna kunde jag ge mitt lillfinger för. Obs! Inget sudd...

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Pittoreskt fönster från Mexico... det hade varit nåt... hm, förutsägbart... och det tilltalar mig måttligt... så det bidde inget. Jag väljer att smälla två flugor och önska alla en solig fruntimmersvecka! Vi skålar på torsdag kl 19 where ever you are för då har Pumita namnsdag. Alla tillfällen till att fira måste utnyttjas. Och så ses vi igen senast i början av augusti, kanske innan om jag har tur. Lev väl!

14 juli 2011

Tema fredag - doft

 Marknaden i Valladolid

Den här veckan vill Carina att vi ska illustrera semesterdofter. Inte mig emot, passar alldeles utmärkt inför den stundande ledigheten. Lukten av frityrolja tillhör visserligen inte favoritdofterna men på en mexikansk marknad kan jag stå ut med den en kort stund så jag hinner växla några ord och ta en bild.

12 juli 2011

TisdagsTema - färggrann


Jag har tidigare skrivit ett inlägg om dessa figurer som heter alebrijes
Bilden ovan är dock inte från Oaxaca utan Izamal.

11 juli 2011

Dagens outfit

från marknaden i Valladolid

9 juli 2011

Port_för_bjudning


Jag har undrat i ett par dagar varför min dator verkar så sölig och idag kröp sanningen fram: burken väntar tills ett marknadsföringsföretag (tänker inte namnge det men nåt med researcher var det) har gjort klart sina spårningar innan sidan laddas. Länken hamnade raskt bland blockerade sajter i min Adblock och nu är allt frid och fröjd igen. Ovan en bild med vingar på väggen (jo, jag ser dem!) från San Cristóbal de las Casas. Jag har målat om den för att mina kära läsare inte ska få en allergisk reaktion. Originalet är nämligen chockrosa och jag vill inte stå för konsekvenserna.

8 juli 2011

Veckans fönster - tankfullt




När jag såg Susannes inlägg om veckans tema var min första tanke: jag har inga foton på filosoferande själar vid ett fönster. Vad göra? Snälla, slå mig inte nu! Jag är sån och kan inte hjälpa det. Så här gick tankarna: tankfull = full tank. Det måste bli en bil. Och så blev det. Först hittade jag en tankbil och en annan mindre som hade flaket fullastat med stora vattenflaskor. Njae, det blev inte så kul. Jag hade totalt glömt bort att jag hittade den här bilen när jag irrade runt i eftermiddagshettan i Valladolid fotandes allt & alla. Jag vill gärna visa den för att den känns unik och speciell. Själv skulle jag inte kunna tänka mig att köra omkring i en bil med den här typen av konst men det är en annan sak. Den lilla sagofen ser onekligen eftertänksam ut. Det blev mycket sudd den här gången också eftersom jag ville att hela bilden skulle se ut som en tankebubbla. Bak på bilen satt en bild på Ghostbusters. Om Sassa får för sig att ha spöklikt som tema så vet iaf jag vad det blir för bidrag, hihi.

7 juli 2011

Tema fredag - ledig

Här sitter hon och väntar på sin älskade som dröjer. Hon väntar förgäves.
Man kan väl säga att hon är ledig. Tema fredag

Jag hörde tyvärr bara valda delar av legenden med den väntande ungmön när jag åkte på sightseeing (bild nr 1) längs en hårt trafikerad aveny i staden Campeche vid Mexikanska golfen.

5 juli 2011

TisdagsTema - vind

TisdagsTema från Mérida i Mexiko
Många kyrkor i Latinamerika är smyckade med färgglada vimplar som fladdrar i vinden.

3 juli 2011

Bildligt talat

Skyltsöndag - mammas plats

När såg du senast en skylt med en blivande mamma i kollektivtrafiken i Sverige? 
Erbjuder man sin plats på tunnelbanan är risken stor att hon ramlar baklänges av förvåning.

Upptäckte precis att jag har 14 988 kommentarer på min blogg! Ingen idé att bli imponerad för hälften är säkert mina egna. Kan aldrig hålla truten ju. Ska bli spännande att se vem som blir nr. 15 000!

2 juli 2011

Mercado de Santa Ana, Valladolid

På marknaden kan man roa sig på många olika sätt.

Lite osäker på hur han tänkte med texten på sin t-shirt:
Nationens storhet ligger hos dess folk.

Fototriss - gissa temat 2


Mitt första bidrag till Fototriss - gissa temat var lätt så här kommer lite mer att bita i.
Rätt svar: Gräset är inte grönare på andra sidan.