31 december 2011

Veckans fönster - pyntat

Kidnappad av Tomten och hållen som gisslan på Korvatunturi över julhelgen flög jag hem på svajiga vingar (fångad av en stormvind, haha)... safe and sound med fast snöfri mark under tassarna kunde jag äntligen andas ut. Väl hemma upptäckte jag att frosten har pyntat mitt köksfönster och tur är väl det eftersom julpyntet lyser med sin frånvaro.  Det är alltså inte smuts utan frostblommor på bilden...

Tack Susanne för ett finfint fönsterår! Ser framemot många fler...
Gott slut och Gott Nytt 2012 alla fönsterbloggare och andra bloggvänner!

18 december 2011

Bildligt talat

Skyltsöndag - fönsterputsardröm


Mina Alicante-bilder har hittills mest visat sånt som inte har ett dugg med Spanien att göra (förutom horchatan då) men nu tar jag mig i kragen och visar en skylt som jag starkt förknippar med España. Fortsätter på shoppingspåret (så typiskt Pumita, haha... NOT!) med den här El Corte Inglés-fasaden (som för övrigt betyder engelskt kvarter). Har du någon lustig, spännande, intressant osv. skylt i byrålådan så gör gärna som Della: visa upp den för oss andra som gillar skyltar! Obs! Detta är ingen fotokedja med länkar och krafs men berätta gärna i kommentaren att du också firar skyltsöndag.

17 december 2011

Shopping i Alicante


Optimist som vanligt... trodde att jag skulle klara mig utan dagryggsäck på minisemestern i Alicante. Kamera, karta, vattenflaska, LP, penningpåse... hm, väl framme insåg jag snabbt att det inte funkade så bra. En del kan man ju alltid trycka ner i byxfickan men det var ändå för mycket för att det skulle vara hanterbart så andra morgonen finkammade jag stan i jakt på en liten och behändig handväska i skinn som jag kunde använda hemma också. Är mer av ryggsäckstyp men ibland måste man ju... Till slut hittade jag en liten butik med en mycket vänlig ägare av obestämd härkomst (asiat helt klart men mer än så vet jag inte  - han var fåordig och jag ville inte tränga mig på) som kunde hjälpa mig ur min prekära situation. Vi blev båda nöjda när jag hittade min nätta handväska till det facila priset av 9:90 € - dock inte den på bilden som inte kändes helt rätt, stilmässigt alltså. Fel färg på ena snöret ju! Gillar inte rosa så mycket. Den här väskan hängde till turisternas förtjusning i en marknadsstånd i hamnen. Efter en solig dag på stranden var det många som flanerade runt på marknaden och en av de kräftfärgade engelskorna nappade på erbjudandet. Passade henne bättre än en nyss nerflugen blekfis, hihi.

Veckans fönster - triangulärt

Veckans fönster
Sassa vill se trianglar...
och hon får som hon vill förstås.
Jag bidrar med en fasadbild från Alicante.

10 december 2011

Skyltsöndag - expats

Veckans fönster - kinesiskt


Jag har bilder på Kinaslott i mitt insomnade datorskrälle men dem kan jag inte få fram idag och att ge sig ut på stan bland demonstranter och nobelfolk är inget alternativ så det får bli ett Veckans fönster-foto från spanska Alicante. Kanske mer dörr än fönster men de gula "rutorna" med dekorationer bakom gallret är fönster, tro´t eller ej.

4 december 2011

Vad ska han heta?

Jag blir antagligen beskylld för att humanisera döda ting men who cares...
Så här är det: jag har en ny cool knähund (lap dog) som jag i brist på annat har börjat kalla Jesus (han är av rasen Asus). Det känns dock lite respektlöst så jag behöver hitta ett bättre namn. Hjälp! Vad ska jycken heta?

Han är inte riktigt rumsren än men det finns gott hopp om att han kan ta med mig på spännande äventyr ute i cyberspace. Min gamla trotjänare har gått i pension (han med discolightsen om ni minns). Han packade ihop sina pinaler vid flytten och ser ut att ha fått med sig mina senaste Mexiko-foton. Med flit eller av misstag... jag vet inte... men risken finns att det inte blir fler Mexiko 2011-bilder hos Pumita. Nu ligger han där i sovrumshörnet och snarkar, hundskrället, men lämnar han inte tillbaka mina foton åker han ut. 

Det var allt för idag. Fortsättning följer när jag börjar få pli på valpen och ordning på hans rastgård.