29 januari 2012

Bildligt talat

Skyltsöndag - affischering tillåten?


Skyltsöndag är ingen fotokedja (länkar och tjafs behövs inte med andra ord) men om du vill norpa idén får du gärna göra det. Det finns så många roliga skyltar och affischer och plakat och allt vad det heter... så dela gärna med dig!

Inga länkar, sa jag, men måste bara få säga att Della, Annette och Marmeladen är med idag.
De finns på min blogglista.

28 januari 2012

Deewangi Deewangi

Veckans fönster - krossat

Inte långt ifrån klockaffären (som jag visade här) hittade jag den här fasaden. Kanske inte så konstigt att Guardia Civil var på plats... Hur som helst, nu till veckans tema som är krossat. Jag har bara mitt goda rykte (javisst, det kan man diskutera) att lägga som pant på att fönstret uppe i högra hörnet är inplastat. Zoomade in på en annan bild och drog en suck av lättnad... skönt att slippa fara med osanning. Mindre roligt för familjen som bor här förstås.

22 januari 2012

Fototriss - ränderna går aldrig ur

Tjurfäktning är så starkt förknippad med den spanska folksjälen 
att jag undrar om ränderna någonsin går ur.

21 januari 2012

Läs på egen risk!


Jag har bara börjat... avverkat de första 30 sidorna... men jag kan inte fortsätta så här!
Jag kan inte läsa den här boken på allmänna kommunikationsmedel.
Skratta högt, OK, men det räcker inte och jag vill inte hålla igen.
Dessutom kan jag inte ha mina medtrafikanters liv och hälsa på mitt samvete.
Plötsliga skrattattacker kan orsaka för tidig död i form av hjärtstillestånd liksom.
Jag tar mitt ansvar och gömmer mig i min kammare och kommer ut när jag har läst klart.
Om du gillade Den besynnerliga händelsen med hunden om natten är det här en bok för dig!
ASWEH!

20 januari 2012

Veckans fönster - felstavat


Att irra runt på stan och leta efter felstavade fönster... man kan få en diagnos för mindre! Susanne har satt oss på pottan ordentligt den här gången vilket förstås ökar min tillfredsställelse när jag lyckas lösa uppgiften... och med en arkivbild dessutom. Kreativitet räcker oftast en bra bit på vägen men den här gången behövdes det skarpsynthet (som en hök om jag ska vara ärlig). Och baskunskaper i spanska hjälper till också. Vad är då lösningen till veckans felstavade fönster? Jo, i texten som barnen har skrivit på dagisväggen i Alicante står ordet lapiz utan accent. Rätt stavning av penna på spanska är lápiz.

P.S. Hos Sassa kan man lyfta ut sin pension hos frissan, hihi.

15 januari 2012

Bildligt talat

Spansk fiskdisk


Inspirerad av Dellas japanska fiskar visar jag bilder från marknaden i Alicante.

Skyltsöndag - route 66

I Alicante finns allt...

14 januari 2012

Veckans fönster - valfritt

Fönsterglaset bakom det som utspelar sig på bänken utanför saluhallen har en biroll i sammanhanget men jag har fått igenom betydligt konstigare bidrag än detta så jag hoppas att det blir godkänt. Det gäller att Susanne är på bra humör, förstås. Hon borde vara van vid att se mellan fingrarna när det gäller mina bidrag men om hon mot förmodan skulle göra sig omöjlig får jag väl påpeka att det finns speglingar av bilfönster i glaset. Fler valfria fönster finns på Susannes fotoblogg.

8 januari 2012

Skyltsöndag - värt ett besök


En välkommen fikapaus på vägen upp till Castillo de Sta Bárbara (Alicante).
Fler platser värda ett besök finns på Fototriss.

6 januari 2012

Veckans fönster - hoppfullt


Frågan är om urmakaren, vars butiksfönster nästan helt skyms av väktarbilen, lever på hoppet om att inte bli rånad en gång till eller om allt hopp redan är ute. Grönt är hur som helst hoppets färg. Om det är en relevant färg för Guardia Civil tänker jag inte spekulera i... Fler hoppfulla fönster finns på Susannes fotoblogg. Kanske rent av ett gymfönster som jag allra först associerade till. Det var innan latmasken tog över.

Tema fredag - framåt

Full fart framåt! Två mopedister på startlinjen vid trafikljusen, någonstans i Alicante.
Herrn till höger tjuvstartar och herrn till vänster känner sig som en vinnare redan... 
Fler bidrag till Tema fredag finns här.

1 januari 2012

Utan Ord

Ett stycke bloggutmaning

Löften är till för att hållas! Annars är det ingen mening liksom... Frågorna nedan fick jag av Elisabeth ngn gång på stenåldern och nu är det dags... eller hög tid kanske det heter:

1. Varför började du blogga? Ja du, det minns jag knappt för det var så länge sedan, våren 2005 om jag inte minns fel. Gillar att prova nya saker så det var väl nåt sånt.

2. Vad har du för mål med bloggen? Mål och mål... nej, inga mål, mest tidsfördriv och annat som bloggandet ger. Vill du ha ett mer utförligt svar så finns det här. Jag har bloggat så länge att det mesta redan är sagt.

3. Vilka bloggar följer du? Rätt många mer eller mindre regelbundet, de flesta sedan lång tid tillbaka. Det blir bara fel om jag börjar lista dem och glömmer någon jag absolut inte vill glömma. Kan nämna i sammanhanget att jag är grymt besviken på att jag inte kan rekommendera inlägg från Google Reader längre sedan de gjorde om och jag vet inte hur jag ska lösa det... jag har ju min reklampolicy att tänka på t.ex.

4. Vad har du för favoritfärg? Varierar men just nu gillar jag blått i olika nyanser.

5. Vad har du för favoritfilmer? Svårt! Varierar också men för att säga ngt drar jag till med Frozen river, Gråta med ett leende, Att återvända och Babel.

6. Vilka länder drömmer du om att besöka? Oj, den listan är lång och omöjlig att prioritera så jag skriver dem som först dyker upp i huvudet: Madagaskar, Cap Verde, Guadaloupe och en massa små Stillahavsöar.

Skyltsöndag - nyårslöfte

Jag lovar att följa schemat under det kommande året.

GOTT NYTT ÅR 2012!