31 mars 2012

Dagens bildgåta


Här kommer den utlovade bildgåtan. Jag söker den gemensamma nämnaren i bilderna. Brainstorma och gissa hejvillt... och ge inte upp för lätt! Jag väntar ett tag med att publicera kommentarer så att alla som vill hinner gissa. Ha en fortsatt skön helg!

Tio för de stora och fem för de små

30 mars 2012

Veckans fönster - hippologiskt


Veckans fönster

Det räcker inte med en hästsvans för att fixa den här utmaningen tänkte jag och fick dyka långt ner i fotoarkivet för att få fram dagens bidrag. Hårförlängning finns förstås men inte på mitt make-up bord (vad är det? kan knappt stava till ordet). Hur som helst, nu har jag löst utmaningen på mitt sätt så jag behöver inte dividera mer om det. Vill bara berätta att hästen sitter på toppen av en underbar karusell i centrala Alicante. Jo, du kan få se karusellen vid ett annat tillfälle men nu var det ju ett hippologiskt fönster som skulle visas. Snipp snapp snut... nu är det helg. Ha det så gott! Och för er som tycker om att gissa på bildgåtor: det kommer en ny i helgen så håll utkik!

27 mars 2012

TisdagsTema - tid

På La Li Lú står tiden stilla.

25 mars 2012

Fototriss - utsikt



Det är inte alltid man får sina förutfattade meningar bekräftade. 
Utsiktsbilderna kommer från Karibiens pärla, Havanna.

Skyltsöndag - svart magi

Borde jag bli orolig nu?

24 mars 2012

Form och färg

Fler bidrag till fototemat finns hos 4U2.

23 mars 2012

Veckans fönster - ventilerat


Igår kväll när jag såg veckans tema tänkte jag: "Jahap, nu ska Sassa sätta oss på prov igen. Semestern med valfria fönster är över." Semester och semester förresten, det var mer som en kafferast eller en håltimme. Nåväl, jag kanske har ett foto på nåt fönster med fladdriga gardiner... eller så får jag väl åstadkomma ett själv. Det blir bara så förbannat kallt. Och inte blåste det heller. Inte tillräckligt och jag orkade inte blåsa så länge att jag skulle ha fått ett bra foto. Första gången som det blåser för lite i Stockholm. Hallelujah! Men förbannad, det blev jag först när jag hade sett Maj Wechelmanns dokumentär Det är upp till dig! Se den! Då slog det mig att man kan ventilera annat än luft, t.ex. åsikter eller ilska, så visst finns det utrymme för alternativa tolkningar. Jag valde dock den enkla vägen, ett vädringsfönster från Alicante. Sedan vet jag inte vad som vädras därinne, det kan vara allt från den höga arbetslösheten i Spanien och EU´s tuffa sparpaket till grannens illbatting till son och svärfars nytvättade kalsonger.*

Enligt synonymer.se betyder ventilera vädra, lufta, fläkta; ta upp till diskussion, diskutera, dryfta, debattera, resonera om, avhandla; ge uttryck åt, lufta.

* på Veckans fönster står Anna Filipendula för romantiken och Pumita för diskbänksrealismen.

20 mars 2012

TisdagsTema - snabb

Jag fick bara en chans när han swischade förbi.

17 mars 2012

Veckans fönster - övergivet eller inte



Den här lilla kattungen i skyltfönstret är troligtvis övergiven och därför till salu till högstbjudande. Ensam just på den här bilden men det fanns fler inte alltför välvårdade kissekatter i djuraffären.

***

Det här tänkte jag bidra med till Veckans fönster men till sist tog förnuftet överhanden. Så här nära att bli diskad har jag aldrig varit. Och dessutom, hur kul är det på en skala... så jag säger bara: Vem var det som f&*%ing snodde fönstret?! Och för att återgå till veckans tema kan jag försäkra att jag gör mitt yttersta för att hitta ett lämpligt bidrag senare under veckan. Om det inte skulle lyckas får jag väl hoppa... ut genom fönstret... över den här gången. Önskar er alla en finfin fönstervecka!

11 mars 2012

Utan Ord

Bildligt talat

Skyltsöndag - FOR SALE


Svalbard  nästa? Skulle inte tro det. 
När det bär av nästa gång ska jag åt ett helt annat håll. Nej, inga konkreta resplaner ännu men jag är så trött på kyla och snålblåst. Jag följer med Della till Centralamerika förstås, i tanken i alla fall... men jag tror att hon tar flyget.

10 mars 2012

Veckans fönster - valfritt

Öppet eller stängt - välj själv!

4 mars 2012

Fototriss - prickigt





Skyltsöndag - makeover

Misströsta inte! Hjälp finns - nära dig.

2 mars 2012

Veckans fönster - flyttat


Hela dagen har jag gått och funderat på veckans fönstertema utan att komma på något vettigt. Jäkla Sassa, hon kan verkligen ställa till det för oss fönsterfotografer! Sólo una broma, amiga. När jag satt hos frissan i eftermiddag kom jag på en tanke: det finns en film som heter Alice bor inte här längre. Den kanske jag kan hitta nånstans och fota med ett fönster i bakgrunden. Men nej, hittade inte filmen på bibblan, däremot fanns det flera exemplar av en bok som heter Anna och Mats bor inte här längre. Men de var alla utlånade så jag fick snällt rota i byrålådan. Här kommer min nödlösning, var så goda! Vinpimplaren har som synes flyttat på sig men finns fortfarande med på bild.