24 juni 2012

Hallå... någon där?


Nu är midsommarn firad, Agaat utläst (fantastisk roman, läs den!) och pappershögarna på skrivbordet har minskat... det återstår bara några dagar till den långa ledigheten. Jag har parkerat min cykel någon annanstans, inte här vid datorn alltså, och väntar på att semesterkänslan ska infinna sig. Det är oklart var... det finns många ställen att välja bland som synes på bilden ovan... ingen biljett bokad så jag får hoppas att jag hamnar på den där fläcken på kartan där tiden går långsammare. Under tiden sitter jag och fibblar på min nya lur. Vi får se vem som är smartast av oss två. I will do my very utmost för att vinna den kampen. Har hela semestern på mig så jag är optimistisk... än så länge. Om jag är snäll får jag säkert ta kort med finfina kameran också. Det blir alltså lugnt här på bloggen ett tag framöver... inte så att jag överger Pumita men hen behöver också vila och ta igen sig. Lev väl!

17 juni 2012

Skyltsöndag - parkering förbjuden

Det var gott om såna här skyltar i Amsterdam
och den vanligaste reaktionen verkade vara: Och?!

16 juni 2012

Veckans fönster - valfritt


Jag tänkte eventuellt ha ett Gissa temat-bidrag till Veckans fönster men det är rätt svårt att hitta en bild som de flesta associerar till ett och samma tema. Som bekant tänker folk väldigt olika, speciellt Pumita, och därför har jag valt en bild med relativt hög aktualitetsfaktor, i alla fall för en viss fönsterfotograf. Själv tar jag mig helst fram till fots eller med hjälp av åkdon med hästkraft... dock inte med den som går på havre. Absolut inte.

Näpp, nu hinner jag inte blogga mer. Agaat ropar. Bara 600 sidor kvar. 
Valfritt var det... men välj inte bort Marlene van Niekerks bok. Läs och se mer på Babel!

10 juni 2012

Här har jag varit

UPPDATERING JUNI 2014
Kroatien och de blir 29.

UPPDATERING DECEMBER 2013
Efter en resa till Sydamerika förra månaden är antalet besökta länder 28. Har tappat bort min inloggning till world66 och ids inte regga mig igen för att uppdatera kartan men det är iaf Uruguay och Brasilien som har kommit till.

UPPDATERING MAJ 2012
Det blev en liten prick till i Europa efter resan till Amsterdam. Nu är antalet besökta länder 26.
De ljusare gröna länderna är platser jag vill(-e) åka till (för några år sedan och vill fortfarande) men dem har jag inte uppdaterat för då skulle nästan hela kartan vara grön. De mörkröda är där jag är mest hemma. Kartan är från world66 men jag har helt fräckt gjort om den som jag vill ha den.


***

Jag har som längst varit 13100 km från Stockholm, när jag besökte Chile. Totalt har jag varit i 25 länder. Fast jag undrar om det stämmer... eller jag vet att det inte gör det eftersom Påskön ligger 3700 km från Santiago västerut.

***

Det är 22 länder på tre kontinenter. Jag var längst bort hemifrån när jag var i Peru, 11 400 km från Stockholm. Lite förvånad blir jag allt. Trodde nämligen att det är längre till Bolivia. Sedan har jag ju inte prickat i São Paolo i Brasilien, eftersom jag bara mellanlandade där. Jag är löjligt förtjust i siffror och statistik och nu såg jag att Luftgrop har en rolig restidsräknare där man ser avståndet mellan två olika orter i världen. Från Stockholm till Mexiko City är det 9 580 km och flygtiden beräknas till 12 t 46 min. Avståndet till São Paolo är 10 900 km så det ligger närmare hem än Lima. Det verkar konstigt, men det är säkert så. La Paz i Bolivia finns inte med alls.

Kartan kommer från Mina resmål på Luftgrop.

Skyltsöndag - Leuk u te ontmoeten

Trevligt att träffas!

9 juni 2012

Månadens monokroma - juni

Fler monokroma bilder hos Fotoringen.

Dagens klokord

Handle every stressful situation like a dog.
If you can´t eat it or play with it, just pee on it and walk away.

Ordlös lördag - röra


Väskor och andra souvenirer i en enda röra... jag stod snällt utanför och fotade. 

8 juni 2012

Tema fredag - ögonblick

Veckans fönster - studentikost


Ordet studentikos ingår inte i min vardagsvokabulär så jag var tvungen att anlita Wikipedia.

"Det som är studentikost är i allmänhet uppsluppet, lättsamt och brukar inte ta sig självt på alltför stort allvar. Annars varierar det mycket i sin karaktär och kan vara både konservativt och radikalt, högtidligt och avslappnat, nyktert och berusat, elitistiskt och jämlikt. Studentikos humor kännetecknas av en viss lågmäldhet jämfört med många andra humorformer, underfundighet, ordvitsar..."

Blev jag klokare? Öh, jag hittade iaf ett antal användbara adjektiv... det gäller att bestämma sig och jag fastnade ganska snabbt för de två sista orden i citatet ovan när jag valde foto till Veckans fönster. Kunde iofs ha valt nyktert och berusat också... eller avslappnat. Men allvarligt talat, hur fräscht är namnet på en skala?

5 juni 2012

Ordningen återställd

Eftersom giljotinen är avskaffad låter jag henne behålla huvudet...  och snäll som jag är får hon också sin pojkvän (?) tillbaka. Så här ser hela bilden ut med andra ord. Jag har visat vissa delar av den.

TisdagsTema - saknad

TisdagsTema

 P.S. Jag har hittat huvudet och det hon eventuellt saknade... här.

3 juni 2012

2 juni 2012

1 juni 2012

Veckans fönster - vetenskapligt

Vete är ett måste när man skapar bakom denna glasdörr som finurligt kallas för bakdörren.* Undrar om det fanns en baktanke... hursomhelst, här lastas alla råvaror in som sedan förvandlas till otroliga läckerheter... i kombination av empiri och logisk slutledning. Och resultatet... det är inte bara skapligt utan underbart gott. När bakdörren är öppen sprider sig en ljuvlig doft som får en att fundera på om inte Nobelkommitén borde stifta ett pris för den här kategorin. För en som inte är invigd i bakkonstens hemligheter ter de sig som en hel vetenskap (=  utvecklande av tidigare okänd objektiv kunskap med systematiska metoder). Men varför sitter jag här och svamlar... nu blev jag fikasugen. Cantuccino**, någon? Nähä... jag förstår, bulldoften hänger kvar. Tur för mig för då får jag fler.

* som går till Magnus Johansson bageri & konditori 
** italiensk mandelskorpa 

P.S. Inte bara Susanne som försöker överträffa sig själv... valet av tema säger ju allt... Ta en skorpa till, Sassa! 

Veckans fönster