31 mars 2013

Skyltsöndag - fägring

Skylten på balkongräcket är knappt läslig... men det är ändå damerna som har huvudrollen.
 La Boca, Buenos Aires 

30 mars 2013

Hallå våren!

Var är du? Vi saknar dig.

29 mars 2013

Veckans fönster - orientaliskt


Jag valde veckans tema så jag får skylla mig själv... eller egentligen valde jag en bild och försökte komma på ett passande tema till det, ett tema som inte är lätt som en plätt men inte heller en omöjlig uppgift utan en lagom lurig utmaning. Nu vet jag att minst ett par av fönsterbloggarna har besökt Österlandet och för dem är det ingen match... vi andra får använda fantasin och det är jag helt övertygad om att ni klarar galant. Mitt orientaliska bidrag kommer från Porto i Portugal. När jag såg herren och betjänten tänkte jag kanske inte allra först på Orienten utan på Portugal som kolonialmakt. Jag gillar bilden men är mycket kluven inför hur personerna framställs. Importerat var ett tema jag också funderade på och då tänkte jag framför allt på kaffet och andra livsviktiga förnödenheter, inte arbetskraften som man skulle kunna tro när man ser bilden. Nog sagt om detta, nu ska jag kika runt hos er andra. Önskar alla fönsterbloggare en skön påskhelg!

PUMITAs 15 secs of fame

Det sitter långt inne att säga ngt positivt om snö men till slut så: det vita eländet täcker åtminstone en del av färgen som ger undertecknad aversion och en stark lust att vomera. Prinsessan som bor i den rosa lekstugan är säkerligen överlycklig. Själv saknar jag gullegull- och puttinuttgenen.

På tal om skär... i veckan fick jag frågan om att ställa upp på en bloggpresentation på Veckans fönster, just på skärtorsdag av alla dagar. Vad är det för fråga?! Smickrad är bara förnamnet men allvarligt, Sassa, du kunde ha valt en annan dag. Vet att du var tveksam men förmodligen tog viljan att uppleva a historic moment överhanden, dvs. att se skär och Pumita i samma mening. OK, jag förlåter dig... men bara för att det är du.

Som jag förstår har Susanne under en tid haft funderingar på förnyelse på Veckans fönster och jag har undrat ängsligt vad det kan tänkas innebära... med viss rätt eftersom temavalen säger en del om att det kan innebära bekymmer för oss fönsterfotografer. Med facit i hand, jag behövde inte vara orolig: bloggpresentationer är ett välkommet och mycket trevligt inslag i min favoritutmaning! Den här veckan har turen alltså kommit till PUMITA. En träffsäker beskrivning i ren... och skär, haha, jag vet att den är dålig!... Pumita-anda. Mitt alterego niger och tackar och själv ler jag förtjust. Tack, Susanne, molte grazie! Och som om det inte var nog... fina kommentarer från bloggkompisar också. Tack så mycket! Sol på er alla och Glad Påsk!

Ooops, höll på att glömma... jag fick välja tema, ingen annan att skylla på... hur ska det gå?! Temat för veckan är ORIENTALISKT. Beredd på en lång utläggning om varför? Inte mig emot men jag besparar er. Tror att temat passar de flesta.. med lite fantasi även om man inte har besökt Österlandet. Ser fram emot att få kika på många orientaliska fönster i kväll och senare under veckan!

27 mars 2013

Onsdagstema - särfotograferad

Särfotograferad är ett ord jag aldrig hört talas om och inte riktigt förstår betydelsen av men visst, man kan alltid gissa! Eftersom jag gillar hemmagjorda ord klurar jag gärna ut hur jag ska illustrera dagens tema genom att kika i synonymordboken som säger att sär är lika med egenartad eller egendomlig. Alltså, slutsats nummer ett är att bilden ska vara egendomligt fotograferad. Jag vet inte hur det är med den saken men redigeringen är garanterat säregen. Tjejen som står framför den graffitimålade muren smälter på ett konstigt sätt in i bilden och ser inte alls levande ut. Min andra slutsats är att själva foto-objektet ska vara egendomligt och det är väl det minsta man kan säga om figuren ovanför tjejens huvud. Slutsats nummer tre är att fotografen ska vara en särling och det ser ut att stämma rätt bra också. Tjejen ser ju ut som om hon har sett ett ufo!

26 mars 2013

TisdagsTema - delar

 Hon delar en mango, stoppar bitarna i en plastpåse och strör över lite chili. Mums!
TisdagsTema

23 mars 2013

Tänkvärt

Fick bilden via mejl så jag vet inte riktigt vem jag ska tacka för insikten
men Tack så mycket, Jesús, för supergoda tacos!

22 mars 2013

Veckans fönster - optiskt



Mitt bidrag är en optisk villa* från mexikanska Valladolid. Garageporten lämpar sig kanske inte för att illustrera Herings illusion men den ger ändå en vinklad bild av verkligheten. Fler optiska ill... fönster, menar jag... finns här.
* synvilla, illusion

19 mars 2013

TisdagsTema - lugn

Inte mycket till kommers så jag kan kolla Facebook i lugn och ro.

15 mars 2013

Veckans fönster - skojigt

Det osar grillolja i Valladolid... inget konstigt med det men när såg du en kyckling med lasso sist?

14 mars 2013

Tema fredag - sött


  Det finns många söta saker på en mexikansk supermarket.
Det råder ingen tvekan om att sötsakerna i första bilden är ätbara
men vad innehåller de söta förpackningarna, tro?

13 mars 2013

Onsdagstema - hoppsan!

Jag som skulle sätta handen för men hon var för snabb och hann knäppa ett kort. 
Bäst att spela cool och låtsas som det regnar!

12 mars 2013

TisdagsTema - avstånd


Stolarna i parken är perfekt designade för en förtrolig pratstund.
 Här i skuggan delas många hemligheter....bara kompisen dyker upp.

  TisdagsTema

10 mars 2013

Fototriss - blått



 Fototriss från Cancún

Skyltsöndag - klottrare i farten

Nu vet ni vad hen gör på nätterna.
Tanken bakom sabotaget är endast den svenska översättningen ändalykt och ingenting annat.

8 mars 2013

Veckans fönster - naket

Internationella kvinnodagen och veckans fönstertema är naket. Känns en aning kluvet om jag ska vara ärlig men en liten halvnaken ängel från Lissabon kan jag bidra med. Symboliken i de nerdragna jalusierna vill jag tolka som att nakenhet ska exponeras återhållsamt utanför de slutna rummen. Samma fasad inkl. fönster finns här.

Tema fredag - färgstarkt


Min mexikanska favoritfrukost är både färgstark och smakrik. 

6 mars 2013

Onsdagstema - infriad

 

Jag är grym, jag vet! Jag åt upp Rudolf. Precis så god som jag hade väntat mig.
...förutom glasyren men det kan jag ju inte skriva för då förstör jag alltihop!

5 mars 2013

Tisdagstema - genomskinlig

Fönstret är knappt genomskinligt (det har inte sett fönsterputs sedan huset byggdes*) men man kan åtminstone ana konturerna av en person... det är värre med de andra rutorna. Det finns grader i eländet med andra ord.

* Läs: Skyll inte på fotografen/redigeringen!

4 mars 2013

Märkliga fenomen

Inte bara hos Susanne i Italien som gatubelysningen nickar till.
Bilden är från Campeche, Mexiko.

3 mars 2013

Skyltsöndag - aussie dream

En kylskåpsmagnet är också en skylt i Pumitas värld.
 AUSTRALIA
 1 Rock
1 Reef
1 Opera house
1 000 000 000 000 flies!

1 mars 2013

Ordlös lördag - seize the day in black and white

Veckans fönster - valfritt

 Veckans fönster

Svårt att komma på några bortförklaringar och ologiska motiveringar när man får välja temat själv.
Inte för att jag har valt ngt... imponerad av grönskan i den spanska hettan kort och gott.

Tema fredag - barndomsminne

Datorspel är inte riktigt min grej men många ler nog igenkännande när de lyfter blicken.
Super Mario är redan historia... idag skapas helt andra minnen.