21 april 2013

Veckans fönster bevakar skyltsöndag


Ett oplanerat litet inhopp... bara så där... av stundens ingivelse. Om du undrar över rubriken så tog jag fasta på Stare Ströms smarta skylt och slog ihop Skyltsöndag med Veckans fönster. Är inte det kreativt så vet jag inte vad som är! Ett inlägg var tredje vecka kan jag kosta på mig, tänkte jag. Bilden är tagen i Valladolid, utanför stadens fotbollsarena. Det står CAMPO DEPORTIVO MUNICIPAL AURELIANO CENTENO på skylten. Vem nämnda herre är, Aureliano Centeno alltså, har jag ingen aning om. Den ende med det namnet som jag känner till är han i Hundra år av ensamhet. Och då har vi hamnat väldigt långt bort ifrån Mexiko. Han som bevakar ordningen här ser ut att vilja vara någon annanstans, helst i fotbollspubliken troligtvis. Tack för idag, slut för idag. Hasta luego!

9 april 2013

TisdagsTema - kaos

För att undvika kaos... bloggen är lång, livet är kort.

5 april 2013

Den som har tålamod har allt


Jag läste nyss att det kommer snö och slask till helgen... känns iofs som ett fjuttigt problem jämfört med det som sker i Österlandet just nu... men blev så less att jag var tvungen att plocka fram en papegojblomma som tröst. Blomman kommer ursprungligen från Sydafrika (kallas Mandela´s Gold) men växer överallt där det är varmt och soligt. Mitt exemplar är från en park i Alicante, Spanien.

Veckans fönster - valfritt

Klart man blir fundersam när man inte får tydliga direktiv. Kan vara riktigt knepigt om man är lagd åt det veliga hållet. Ett valfritt fönster har Susanne bestämt att det ska vara idag och då gäller det att leverera. Efter en hel del vånda och ve hamnade jag till slut i Valladolid... igen! Den äldre kvinnan sitter på trappan utanför en boutique som säljer brudklänningar. Hon ser ut att sälja något ätbart som hon har på aluminiumfatet i knäet. Två damer... vad menar du?! Nu blir det vatten resten av kvällen. Inget mer vin till dig, det kan du glömma!

Så tänkte jag. Hur tänker du? OK, jag erkänner... jag trollade bort kvinnans dotter genom att duplicera mamman. Hon står där till höger i en knallgul topp och jeanskjol... bredbent och med armbågarna i vädret. Till råga på allt lyckas hon blunda precis när jag knäpper kortet. Hon ska bara bort, så enkelt är det. Men om du absolut måste få veta... så ser hon ut. De är säkert inte alls släkt, bara en känsla jag får. Slutsnackat nu. Skål och Trevlig helg!

4 april 2013

Tema fredag - våryra/vårtecken

27 oktober i Puerto Pañuelo, södra Argentina. Det är vår.

A Teaspoon of Earth and Sea

Kan man läsa en bok bara för att man älskar titeln och för att omslaget är så snyggt?
Ja, jag kan det... gör iaf ett försök. Väntar ivrigt och hoppas på att inte bli besviken.
Läs mer om den här.

2 april 2013