31 juli 2013

Onsdagstema - vätskepåfyllning

Måste vara många lortiga turister som besöker hemlighuset i Cabo da Roca* eftersom instruktionerna står på engelska. Vätskepåfyllning är en förutsättning för en lyckad procedur... helst vatten för mig... ut- och invärtes. Undrar om städerskan är informerad... och vaktmästaren för lampan ovanför flimrade betänkligt.
*europeiska fastlandets västligaste punkt

28 juli 2013

Skyltsöndag - vågmästare


Men hallå.. jag har inte rört vågen! Såg knappt skylten. Om jag plirar med ögonen ser jag att det står: PROHIBIDO TOCAR EL GÉNERO = Rör du vågen är det synd om dig! Når inte ens om jag skulle vilja.
 ***
Det blir inte så mycket action här skrev jag häromdagen. Jag ska bara... och det blev en lördagsbild med tacos på löpande band... jag ska bara... för att veckan inte är komplett utan skyltsöndag... here we go again... men det är ändå för varmt för att vara ute... eller nåt. Lev väl oavsett vad du ägnar dig åt!

P.S. Hittade ett citat av Pablo Neruda och kände att det är hög tid att ta sig an Hoppa hage. Vem kan motstå beskrivningen nedan, jag bara frågar. Det får bli mitt sommarprojekt. Romanen är rätt tung i flera bemärkelser. Tur att den finns som e-bok.

»Den som inte läser Cortázar är fördömd. Att inte läsa honom är en allvarlig, osynlig sjukdom som med tiden kan få fruktansvärda följder. Något i stil med en man som aldrig har smakat persikor. I tysthet skulle han bli allt sorgsnare... och antagligen skulle han så småningom tappa håret.« 

25 juli 2013

Veckans fönster - nersläckt

 Katedralen i Campeche

Den här bilden hade jag egentligen tänkt mig till veckans TisdagsTema som var natt men eftersom jag hade dåligt med tid och dessutom misstänkte att min kommentar inte skulle klara sig genom spamfiltret hoppade jag över det. Två kommentarer som aldrig dök upp och ett mejl till admin veckan innan gav inte önskat resultat. Onsdagstemat igår var uttrycksfullt och med lite god vilja kan man väl säga att den ståtliga byggnaden uttrycker både makt och härlighet... jag ska nog inte utveckla det.

När jag läste idag att Susanne har det hett om öronen och pausar Veckans fönster fick jag en idé: vi som inte pausar Veckans fönster kan väl ha ett eget tema i väntan på att Sassa kan bjuda oss på nya teman. Jag har valt att kalla mitt för nersläckt (inte för att fönstret är det men då är allt som det ska... de tveksamma tolkningarnas drottning har slagit till igen!) mest för att symbolisera pausen på Veckans fönster. En liten kupp bara så där, hihi. Och då har jag täckt hela veckans fototeman, de som jag brukar delta i, förutom Tema fredag men där är det också semesterstängt och därmed nedsläckt. Ordlös lördag har inte varit än så vi får se. Det blir nog inte så mycket action här inom den närmsta tiden även om mitt resande inskränker sig till Stockholm med omnejd.

22 juli 2013

Smaskens eller inte


Della visar en filur som snuskar sig men Pumita är ingen härmapa... jo, lite men det finns gränser för hur mycket en känslig läsare tål. Godsakerna här behöver en ordentlig dusch innan de hamnar i min ratatouille-gryta. Bilden tog jag på marknaden i Alicante.

21 juli 2013

Skyltsöndag - ikon

I din kära närvaro. Farväl Comandante...

Vi vill att de/ni ska vara som Che. - Fidel
  Hittade gamla bilder från Kuba. Där gillar de stoora skyltar!

20 juli 2013

I don´t get it!

Och så undrar man varför datorn ryker och tiden försvinner ut i cyberspace...

Paus

Skönt med en vilostund i skuggan.

19 juli 2013

Ordlös lördag - raka streck

Veckans fönster - tatuerat


Fönstret är inte tatuerat och inget levande i närheten av det heller (möjligen innanför men det vet jag ingenting om) så närmare än så här prickar jag inte Veckans fönstertema. Inte "goddag yxskaft" iaf för det finns ett fönster. Nån måtta får det vara på kraven... muttrar hon och smuttar på sitt ekologiska fredagsnöje... fortfarande aningen besviken på att kuppförsöket misslyckades. Njae, det var inte ens ett försök, bara en idé som inte blev mer än en tanke. Kanske lika bra det. Jag har inte så många tatuerade individer i min närhet, iaf inte såna som har sina utsmyckningar väl synliga. En vet jag iofs men hen är bortrest. Och andra... inte så att jag inte törs men det tar emot att be halvbekanta klä av sig och ställa sig med bringan bar vid ett fönster. Den vänskapen kan ta slut fortare än man säger cheese och därför får ni nöja er med en gatubild från Alicante. Cheers och trevlig helg!

16 juli 2013

Onsdagstema - gräsligt

Det är svårt att hitta ord för färgvalet men gräsligt ligger nära till hands.

TisdagsTema - natur


Jag har visat bilder på vulkanen Osorno tidigare... men inte den här, hoppas jag.
För att vara på den säkra sidan får ni en bild på lavaström också.

14 juli 2013

Skyltsöndag - värdefull tid

En skoputsare sitter på en pall i parken och väntar på nästa kund. På skylten bakom står det: 
Det bästa arvet en pappa kan ge sina barn är lite av sin tid varje dag. Ha roligt med din familj.

Skyltsöndag - spegelblank


En utsiktsplats någonstans i Patagonien, Nequén närmare bestämt,
som många passerar på sin resa mellan Argentina och Chile.
Hur var utsikten då? Helt ok, som du kan se här.
espejo = spegel på spanska, passande namn på en sjö

12 juli 2013

Ordlös lördag - ensamhet

Veckans fönster - valfritt


Visserligen ingen valfrihet inför det faktum att vår tid här på jorden är förgänglig men nu var det valet av fönster det gällde. Nedan ser du anledningen till att detta muntra sällskap har samlats. Och förhållningssättet är valfritt förstås. I Mexiko väljer man att festa loss både före och efter. Bilderna är från Centro Cultural Artesanal i Izamal.


Som en statist i detta makabra skådespel finns det ett fönster (i dörren till vänster) för du ska inte tro att du kan komma dragandes med ett foto utan fönster till Veckans fönster. Det säger ju sig självt. Om du mot förmodan vill chansa får du räkna med bannor av fröken Sassa... och det vill du inte vara med om, jag lovar!

10 juli 2013

Music in the street

Onsdagstema - besöksvänligt

Jag kan förstås bara gissa... för jag har inte besökt ngn av dem.

9 juli 2013

TisdagsTema - ömtålig

Festen är över och dörren låst... och ballongerna har haft sina glansdagar.

8 juli 2013

7 juli 2013

Veckans fönster - botaniskt

Botanik, läran om växter, är en främmande värld för mig - minns inte ens när jag besökte en botanisk trädgård sist... nån gång har jag väl gjort det men det är länge sedan. Däremot blev jag alldeles lyrisk när jag såg Sassas vackra bild på en kakaofrukt. Tänk att något så vackert kan lukta så illa! Lukten på jästa kakaobönor är nämligen ett av mina starkaste minnen från mopan-byn Ná Luum Ca i Belize (förutom att jag satt i månskenet tillsammans med en norsk tandläkare som försökte bända loss mina käkar som hade fastnat... men det är en helt annan historia, som du för övrigt kan läsa här). Om du är en resenörd som vill veta mer om kakao, kan jag varmt rekommendera LONELY PLANET BOOK of EVERYTHING - A Visual Guide to Travel and the World, skriven av Nigel Holmes. Den är både rolig och intressant!

Nu kom jag ifrån ämnet helt och hållet... det känns som att jag mest botaniserar i mina reseminnen. Om du inte förstår logiken i det här inlägget: det är ok! Det är inte dig det är fel på. Men frågan kvarstår... hur ska jag lösa temat? Det ser inte bra ut. Inte bra alls. Jag botaniserar och botaniserar*... och allt jag hittar är detta lousy fönster från Amsterdam (jfr my __ went to __ and all I got was this lousy t-shirt). Till mitt försvar vill jag säga att det krävs goda kunskaper om tobaksplantans beskaffenhet för att komma på den mindre briljanta idén att röka.

*botanisera = välja och plocka (bland), leta och undersöka enligt min "bibel" synonymer.se.

Skyltsöndag - lya till salu

Kanske inte ett fynd men utsikten är magnifik. Det soliga objektet finns på en av Portos branta kullar.

2 juli 2013

Tröstande färgklick

till BP som famlar i cybermörkret efter kabeltrassel. Hoppas att det fixar sig snart!
Lerfigurerna finns på ett museum i Izamal, Yucatán-halvön i Mexiko.

1 juli 2013

Blivande kvinnor

Jag har visat många kvinnobilder på sista tiden och här kommer en till från Portugal.
Bådar gott för framtiden att se de här glada, frimodiga och självständiga unga tjejerna.