31 januari 2014

Veckans textade (skylt-)fönster

Sassa, du har visserligen klippkort till Italien men OM du skulle drabbas av tillfällig sinnesförvirrig så ska du veta att PUMITA kan hjälpa dig att hitta rätt. En omväg via Rosario skadar väl inte. Du kan ju spanska, ¿cierto? *jeje*

Och när jag ändå är i farten klämmer jag in bilden till veckans fönstertema. Om Susanne är ute efter handskrivet får jag väl stå där med skammen... eller nej förresten, jag skäms inte. Varför skulle jag? Jag har ju dessutom dubbelkollat med synonymer.se (som jag brukar) och där står det att texta betyder: 1. skriva för hand, skriva, pränta 2. artikulera tydligt, uttala 3. förse med text. Sådetså! Det bidde ett dubbelinlägg igen... för det celebra besöket har kommit tillbaka och låter sig inte ignoreras. Hur skulle det se ut?! Trevlig helg, gott folk!

Förresten... när jag tänker efter... jag har visst ett textat fönster i byrålådan. Här kommer det.

  RÖR INTE    MYCKET ÖMTÅLIG   VI SER ER
 En veteranbil utanför en butik i Colonia del Sacramento, Uruguay

26 januari 2014

Skyltsöndag - solsting



Jag stannar kvar i Rosario i helgen och visar en bild från min eftermiddagspromenad. Bilden är ju helt sned! Hur tänkte jag där? Eller tänkte och tänkte, nu ska vi inte överdriva. Mina små grå hade också semester. Hur kan man ens komma på tanken att ta en promenad när kvicksilvret dallrar nånstans runt 30-sträcket. I skuggan. Men det gjorde jag. Inte minst för att jag hade bara en dag kvar att spendera i denna charmiga stad. Staden var nästan öde (siesta mellan ett och fem, typ) och de få jag mötte på min väg höll sig i skuggan. Där satt de på gräsmattan med sina mate-termosar och tittade förundrat på den tokiga turisten som viftade runt med kameran.

25 januari 2014

Veckans fönster - fotograferat

Utan några som helst belägg för mitt antagande vågar jag påstå att fasaden bakom har de mest fotograferade fönstren i Argentinas tredje största stad Rosario. Den eviga elden tillsammans med det 70 m höga monumentet (en fantastisk utsikt över Paraná-floden och stora delar av staden) och många vackra statyer finns i en välbesökt minnespark dedikerad till den argentinska flaggan, Parque Nacional de la Bandera. Fick vänta rätt länge för att få en bild utan en massa turister som springer runt och stör och hjälpte till att föreviga en mor och dotter från Buenos Aires framför de här fönstren. Mitt andra alternativ till temat var Ernesto "Che" Guevaras barndomshem som jag egentligen tänkte på först, även det i Rosario men säkerligen inte lika populärt hos fotografer.

Och om det nu är någon som inte vet hur den argentinska flaggan ser ut så lägger jag till en bild från Buenos Aires. Det är presidentpalatset, Casa Rosada på Plaza de Mayo, med flaggan i topp.

22 januari 2014

Onsdagstema - tänk om

Tänk om det var vår nu! Vad glad jag skulle bli.
Bilden är tagen i slutet av oktober i Bariloche, Argentina.

21 januari 2014

TisdagsTema - rädsla

Nej, inte är jag rädd för den här lilla sötnosen... jo, de heter så i Pumitas värld, vildsvin och leguaner. Försöker bara skrämma mina stackars läsare. Undrar om jag lyckas. Hen ser rätt snäll ut, visst? Drar på smilbanden ju. Fler otäcka saker hittar du på TisdagsTema.

19 januari 2014

Antidot mot snöyra

Foz do Iguaçu

Skyltsöndag - övertid

 Det har blivit för mycket av det goda på sista tiden men nu är det värsta över. 
Jag hoppas kunna lyxa till det med en ledig dag nästa vecka. 
Det är dock inte Pumita in action här utan bilden är tagen i Alicante. 
Skylten tillhör ett bemanningsföretag, om jag inte minns fel.

17 januari 2014

12 januari 2014

Skyltsöndag - trafik

Enkelriktat är populärt i Rosario och i övriga Argentina. Det är underbart! 
Då slipper man stå där som en tennisdomare... och kan bara bli påkörd från ett håll.

5 januari 2014

Skyltsöndag - Välkommen in!


Generösa öppettider - året om!

Hovmästaren hälsar dig välkommen vid entren.
Jo, det är sant men han syns inte i bild. Den här sötnosen är ortens* specialitet.
Jag inspirerades av Starens albanska skinkjakt.
*som heter Puyehue

2 januari 2014

Pumita på spåret


Det var så länge sedan sist så ni måste vara alldeles rostiga... men misströsta inte!
Lite hjärngympa inför morgondagen väcker liv i de små grå.
Vart är vi på väg?

MAN MELLAN 7 OCH 1

1 januari 2014

Onsdagstema - fototokig

Inte alls svårt att  förstå att folk blir fototokiga i Iguazú men visst undrar jag vad killen i vit t-shirt riktar sin kamera mot. Nedanför oss är det bara vattenångor, åttio meter ner som djupast. Många låter kameran gå hela tiden - som uppspeedade duracellkaniner - och då är frågan hur mycket de njuter av att vara just här just nu men var och en blir salig på sin fason. Inte är de rädda om sina kameror och surfplattor heller för det är som ett lätt sommarregn när man kommer närmare vattenfallet. På gångbron nedanför kommer man riktigt nära, rakt in i Djävulsgapet, så jag tar på mig regnponchon och stoppar ner glasögonen i ryggsäcken. Vattnet strilar ner i mitt ansikte när jag står där och beundrar regnbågen som bildas i solskenet. Det blir inget foto för att inte förstöra kameran. Men vad gör det? Inte ett smack.