29 juni 2014

Veckans fönster - lokalt

Om glassen är hemmagjord bör den rimligtvis vara lokal. De italienska influenserna syns tydligt i gatubilden i Rovinj som tillhörde Italien under åren 1918-1945. I skyltfönstret till vänster skymtar ett annat lokalt inslag: rödrutig outfit, ett måste när Kroatien spelade i öppningsmatchen i fotbolls-VM mot Brasilien. Glassen må vara god men högarna ser nästan groteska ut.

Skyltsöndag - tungomål

 "Jag kan säga nej på tolv språk - det räcker för en kvinna", lär Sophia Loren ha sagt.
Inte för att det har så värst mycket med inlägget att göra men ändå.

Nyss hemkommen österifrån (soligt och blå himmel i Helsingfors när jag lyfte därifrån... och landade i grådask och duggregn här hemma; känns som ett nedköp men helt klart skönt att vara hemma iaf) så jag plockar bara ett foto i högen, utan närmare eftertanke. Inte från Finland dock, utan från Pula i Kroatien. Lite osäker på en del av flaggorna när jag satt där och valde men valet var ändå enkelt. Inte alls långsökt som man kan tro. Jag pratade spanska ett antal gånger under Kroatien-resan (och fick svar på italienska).

22 juni 2014

Skyltsöndag - fotokonst



Jag var på Dalí-utställning i Rovinj och hittade modern fotokonst i samma lokaler.
Visst ser de här romerska krigarna bekanta ut på nåt konstigt sätt?
P.S. Bollen har jag sparkat dit själv.

21 juni 2014

Veckans fönster - förstört

Det är mycket som är förstört på den här bilden... och då lämnar jag de fotografiska kvaliteterna därhän... som man kanske inte tänker på vid första ögonkastet eller som är omöjliga att upptäcka för andra än den som tar bilden. Nej, jag försöker inte slå världsrekord i längsta möjliga intetsägande mening men på nåt sätt måste jag ju ta igen bloggfrånvaron... OK, jag förstår, det räcker så. Hursomhelst, det uppenbara är förstås att ngn har lämnat sitt tassavtryck på den söta taxikojan på Giardini och därmed förstört den. För det andra: eftersom bilden är tagen på långt håll går det inte att ta sig en titt på affischen med ett gäng kroatiska fotbollsspelare som är uppsatt på fönstret och det kan förstöra kvällen för en del och för det tredje, det som mest förstör för mig, är att entrén till Zerostrasse är stängd. Det finns tre ingångar till tunnelsystemet under centrala Pula (där stadens invånare tog skydd under kriget och där det numera finns en fotoutställning) men ingen av dem är öppen.

15 juni 2014

Skyltsöndag - på ren svenska


Åter hemma efter en givande och avkopplande resa till Pula och Rovinj i Istrien 
vill jag visa en skylt som till och med en nollåtta på vift i stora, vida världen bör begripa.


Eller inte.

6 juni 2014

Veckans fönster - minnesvärt

 
Nej, inte ens jag inbillar mig att detta är ett fönster... snarare ett kikhål... till det jag hoppas ska bli en minnesvärd semester i Kroatien (gärna med många fönsterbilder). Ingen idé att försöka förklara mer. Risken är stor att jag överträffar mig själv och kommer med århundradets sämsta bortförklaring (jodå, jag kan!). Även om Susanne har en ängels tålamod vill jag inte utmana ödet. Bäst att säga som det är: mitt fokus ligger på SEMESTER just nu. Hoppas att ni har överseende med det. Packningen pågår för fullt, planet lyfter imorgon. Lev väl. Dovidenja!

P.S. Jag har iaf designat vykortet själv, med lite hjälp från pixlr.

3 juni 2014