27 juli 2014

Skyltsöndag - cykelkonst i Rovinj

Ett annorlunda och trevligt sätt att göra reklam för en konstutställning. 
Det gäller att skilja sig från mängden när det finns många gallerier och hantverksbutiker.

25 juli 2014

Veckans fönster - putsat

 Jag förutsätter att han putsar fönsterkarmarna innan ommålning. 
Fler putsade fönster finns som vanligt hos Susanne.

18 juli 2014

Veckans fönster - fotriktigt


Jag kan inte bestämma mig så jag visar två brödbilar från Buenos Aires.
Fönster finns det lite här och var... som bidrag till Veckans fönster.
Bimbo är vitt bröd, mest luft faktist, lite mer fibrer krävs det för att ta VM-guld.

Leo har säkerligen fotriktiga skor...men det räckte tyvärr inte ända fram.

15 juli 2014

TisdagsTema - fin

Promenaden från stranden in till stan blev betydligt längre än jag hade tänkt mig eftersom jag gick vilse men den var ändå värd besväret (gassande sol och tom vattenflaska) när jag hittade en vallmo vid vägkanten och en pratig farbror - parli italiano? - som visade vägen. Tjejen i rullskridskor som jag mötte strax innan synade mig från topp till tå och tyckte jag skulle ta bussen. Bara 3-4 kilometer? Klart jag går, sa jag, och traskade på...

P.S. Nej, det var inte solsting som fick mig att fota blommor. Vallmon råkar vara en favorit.

13 juli 2014

Veckans fönster - valfritt

Jag missade tillfället att visa den här bilden när Susanne hade temat gigantiskt men jag visar den idag istället. Valfritt är precis som det låter... fritt val... och då gör man som man vill. Passar perfekt. Men bara ibland för det är ganska skönt att få det uppstyrt så man slipper tänka själv. Haha, jag vet inte hur det är med er andra men jag tror inte Sassa gick på det. Hur mycket val de har som sitter där i skuggan bakom flaggan vet jag inte men förfriskningarna på caféet under är valfria iaf. Och som av en händelse: där har jag nåt att skylta med. Så bra! Duger inte skyltarna får jag åka till Staren och fika med Edward. Bilden är tagen på city sightseeing i Porto.

6 juli 2014

Veckans fönster - färglagt

Rätt knepigt att fota en enorm glaskupol som denna, taket på ett köpcentrum i Cancún, Mexiko. Jag kunde förstås ha lagt mig ner på rygg men då hade nog vakterna kommit springande. Här ser ni en del av härligheten.

Skyltsöndag - Äntligen!


Den här söta solskylten hittade jag i Rovinj, Kroatien. Och nu har solen hittat till mina fönster också - med vissa mindre angenäma konsekvenser. De stackarna har inte sett vatten och diskmedel på mycket länge. Så kan man ju inte ha det! Bilden skulle kunna (med nöd och näppe, heelt fel färg på väggen och fönstret är ju inte färglagt) kvala in som ett färglagt fönster hos Susannes Veckans fönster men jag tror jag har ett bättre alternativ... bara jag hinner plocka fram det. Först måste utsikten åtgärdas, den är nämligen obefintlig. Tjockare smog har sällan skådats i Svedala. Och så måste jag förstås provköra min nya leksak som sägs vara makalöst effektiv. Det är en fönsterputsmanick som suger upp vattnet och lämnar inga ränder. Undrar om den fixar kaffe med tilltugg efteråt också. Ut och njut av solen ni andra... *suckar hon bittert*... så ses vi på bloggrundan senare.