25 augusti 2014

Gone fishing


Det blir lugnt här några dagar men ni lär inte märka ngn större skillnad. Hinner knappt blinka.*
Jag bloggar mest på helgerna ändå - weekend blogger heter det visst. Allt gott!
*måste ha nån ursäkt för att visa lite blågrönt vatten från klipporna vid Adriatiska havet!

24 augusti 2014

Ett annat Israel


 1. Vad heter boken du läser just nu?
Ett annat Israel - Min resa över den judisk-arabiska gränsen av Susan Nathan

2. Hur långt har du kommit?
157 sidor av 291

3. Beskriv boken med tre ord.
välskriven omskakande ögonöppnare

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
minst en 4:a


Kan också rekommendera En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva av Pernilla Ahlsén.
Förresten, Babel är tillbaka ikväll och Della är också tillbaka. My lucky day!

23 augusti 2014

Skyltsöndag - hur tänkte de?


BP efterlyser bildekaler & klistermärken och Pumita vill självklart dra sitt strå till stacken. Jag fick gräva djupt i byrålådan för att hitta den här bilden, fotograferar tydligen sällan det som efterfrågas. Jag satt på en gågata i centrala Pula och mina ögon fastnade på de här klistermärkena i en kioskdörr. De i sig är varken roliga eller speciella men det som gör mig fundersam är deras placering strax ovanför fotknölarna. Om man är hund modell golvmopp kan jag förstå för då har man förbudsskylten rakt framför nyllet men de flesta av oss som inte går i koppel når åtminstone en och en halvmeter över havsytan. Ska man behöva böja sig ner och få ryggskott, eller?

22 augusti 2014

Ordlös lördag - vad händer?

Veckans fönster - spårigt

Det ser mer snårigt än spårigt ut men jag kan försäkra er om att jag åkte med den här spårvagnen många gånger. Det finns ett spår under med andra ord, hur otroligt det än verkar. Inte helt lätt att förstå att man befinner sig i en storstad när hållplatsen ser ut så här. Staden heter Amsterdam och hållplatsen ligger på ett sidospår vid Surinameplein. Surinam är som bekant en före detta nederländsk koloni och ligger i Sydamerika inklämd mellan fransk och brittisk Guayana. Minsta landet på den kontinenten. Så nu vet ni det. Vem som helst kan se att det finns fönster i både spårvagnen och huset bakom så det behöver nog inte påpekas. Trevlig helg till er alla!

21 augusti 2014

Finlandia for a change


Inte så mycket växling, mer som omväxling, for a change, som Jane Doe skulle säga. Idag är jag glad över att jag har bokat en biljett till grannen i öst. Så glad att jag vill delta med denna bild till Torsdagstema: I like. Det är premiär, tror jag. Så mycket Finlandia(-vodka) lär det inte bli men desto mer President-kaffe. Kanske tigerglass också (vaniljglass med apelsinränder). Fotot är dock inte från Finland utan från Rovinj i Kroatien och ni undrar säkert vad det är för huligan jag har fått syn på... med baseball racket och allt. Det undrar jag också. Siktade liksom på markisen och fick honom och hans polare på köpet. Hoppas han inte var på väg till Brasilienmatchen. T-shirten däremot får tummen upp.

17 augusti 2014

Skyltsöndag - födelseattest

Här föddes Portugal

Födelsedatum: 26 juli 1139
Födelseort: Guimarães, Braga
Fader: Alfons I av Portugal, Huset Burgund
Moder: Maud, regentgemål, Huset Savojen

16 augusti 2014

Nödtelefon

Det allmänna nödnumret i Mexiko är 066.
En till bild från samma hotellbadrum hittar du här.

10 augusti 2014

Skyltsöndag - hot eller löfte?

 

Till saken hör att det inte fanns en enda levande själ på den långa gatan ner mot stan när jag kom till Pula från flygplatsen. Utan karta och utan att veta hur jag skulle hitta stället där jag hade bokat tak över huvudet. Att det ens var rätt gata var en ren gissning. Till slut mötte jag en trevlig hundägare som följde med mig nästan hela vägen fram till hotellet. Molto grazie - Hvala!

8 augusti 2014

Skymning i Campeche

Mörkret sänker sig över Pumitas tillvaro när Veckans fönster tar semester.

Tema fredag - utsmyckning

Mest manlig fägring på lokal i Buenos Aires

3 augusti 2014

Skyltsöndag - Still life


Dagens skylt är i minsta laget men jag kan försäkra er att innehållet är desto större, det bästa jag har sett på länge! Filmen är som en knytnäve i solar plexus, speciellt slutet... jag kippade efter andan och tusen tankar virvlade runt i huvudet. Kommer inte att kunna skaka av mig dem på ett tag. Eddie Marsan (han som spelar bilskollärare i Happy-go-lucky, en av mina favoriter) är fullkomligt lysande i huvudrollen. Jag vill inte säga mer. Se den! Bilden nedan norpade jag från Folkets bio.

Andra sevärda filmer med Eddie Marsan: Vera Drake, The secret life of words och 21 gram.

2 augusti 2014

Veckans fönster - balanserat

Min sista bild från Buenos Aires (heh, borde kanske skriva min senaste men sista bilden från resan ifjol iaf), tagen under en promenad i Barrio Almagro, ett medelklassområde som du kan läsa mer om här. Inte hälften så balanserad tolkning som Susannes dito av Veckans fönstertema, det medges, men min har sina poäng: 

1. färgburken balanserar på det smala fönsterblecket 2. målaren balanserar på stegen 3. sist men inte minst... färgmatchningen målarens topp vs. tegelfasad är ovanligt välbalanserad, med latinamerikanska mått mätt dvs. Inte chockrosa, neongrönt och magenta bredvid varandra som det brukar...

P.S. Just nu är tiden knapp men jag kör en bloggrunda imorgon kväll. Ha det gott!