27 september 2014

Veckans fönster - nybakat

Återigen en bild med konstiga reflektioner. Och då menar jag inte tankeverksamheten innan inläggets tillkomst utan de rent fotografiska dito på bilden ovan. Inte ett medvetet val men Pumitas signum på sistone. Om jag ska säga ett par ord om hur jag tänkte, och det ska jag förstås, så letade jag med ljus och lykta efter en bild på en nybakad student i byrålådan (eller något annat mindre förutsägbart) men jag hittade ingen. Vi får nöja oss med en mexikansk pizzabagare, direkt från köpcentret i Cancún. Rykande het, kan tänkas, även om jag inte kunde se vad han egentligen pysslade med där bakom fönstret. Pizza är inte riktigt min grej så jag är inte speciellt ledsen över det... förutom möjligen för att det saknas bevismaterial till temat... men ni ser ju pizzakartongerna bakom honom. Det är bergis menyer, haha, men idag ser jag det jag vill se. Ni ser det ni vill. Buon appetito!

21 september 2014

7 september 2014

Sanningen om fallet Harry Quebert



1. Vad heter boken du läser just nu?
Sanningen om fallet Harry Quebert av Joël Dicker

2. Hur långt har du kommit?
580 sidor av 712

3. Beskriv boken med tre ord.
Sanningen är att jag har svårt att hitta ord eftersom boken har blivit så lovordad men here we go: Uselt skriven smörja.

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
Max en 2:a. Jag läser ut för att jag vill veta hur boken slutar.

Vill du läsa en spännande tegelsten, välj hellre Ensam i Berlin av Hans Fallada, en riktig bladvändare!

Skyltsöndag - varierande intressen

På en vägg i Pula

6 september 2014

Träigt


Tänkte bidra till Ordlös lördag som har träigt som tema idag men upptäckte att det skulle vara i svartvitt också. Näpp, då får det vara. Papaya Kokos gör sig bäst i färg. Bilden är tagen i staden Valladolid, Mexiko.

Vilda textilier


I ett skyltfönster i Puerto Iguazú hittade jag ett och annat användbart för vildmarksliv. Gott om textilier och ett par mer eller mindre vilda djur. Vovven i mitten är mest vild av glädje... inte mycket till vakthund eftersom hen inte ens ser att jag står bredvid och fotograferar. Med tanke på fönsterfrökens hårda krav på träffsäkra tolkningar vill jag gardera mig med ett foto från Rovinj, minst lika tveksam lösning. Det är precis det som är tjusningen, att balansera på gränsen... här kommer förklaringen, vare sig ni vill eller ej: bilden nedan är tagen dagen/dagarna efter att de kroatiska pojkarna förlorade VM-matchen (i fotboll) mot Brasilien. Jag kan inte tänka mig annat än att det gick vilt till därinne när de försökte heja fram sitt lag och kanske ännu vildare när katastrofen var ett faktum. Att kalla en flagga för textilie kan låta respektlöst men det är inte tanken. I min värld är det snarare respektlöst att låta den hänga som en trasa i fönstret men de kanske var fullt upptagna med att dränka sina sorger.