28 oktober 2014

TisdagsTema - ofärdig

Inte färdigpackad ännu men snart så... Spanien, ¡Ya voy! ("jag kommer")

26 oktober 2014

Skyltsöndag - men i arbete


Vet inte riktigt vad varningen syftar på, männen bakom gallret ser inte speciellt vilda ut, däremot är en del gator i centrala Buenos Aires helt livsfarliga att gå på, gropar och andra snubbelrisker. Min vana trogen dök jag två gånger på senaste resan. Hann knappt fatta vad som hände förrän det var några vänliga själar omkring mig som skulle se om det gick bra. Av det skälet är det underbart att se men i arbete även om de förde ett himla liv.

P.S. Vad roligt att vi är fler som skyltar! Jag uppdaterar listan så snart jag hinner. Har inte skött mig på den fronten, det är jag medveten om men det är bara att hojta ifall jag missar. Det är inte värre än att man rättar till det som har blivit fel. Önskar er en fortsatt skön söndag. Lev väl!

25 oktober 2014

Veckans fönster - valfritt

från Pula i Kroatien. Jag var tvungen att beskära bilden för att eliminera störande flygfän som hade parkerat sig på takrännan. För att inte väcka anstöt hos mina bloggkompisar. Så omtänksam är jag... eller mest handlar det väl om överlevnadsinstinkt. Ren egoism m.a.o. Två av dem har placerat sig på själva fönstret så det går inte att göra så mycket åt dem. Bara nonchalera efter bästa förmåga. Nu är språkpolisen i farten igen: det ska vara två F och två T i caffetteria, eller hur fröken Sassa?

Det var det fräckaste!

 
Idag tycker jag inte om min dator. Much warmer than your current location. Bah! Har bara lust att skrika OCH?! Sanningen svider. Eller så kan jag göra någonting åt saken... och det har jag gjort. Bara en kortis, minisemester. Kunde inte motstå detta. När jag kollade sanningshalten i påståendet blev jag smått chockad. Antingen är min lilla laptop ångerfull eller inställsam, jag vet inte. En rejäl dipp är det hur som helst. Men då är jag redan hemma.


19 oktober 2014

Drömmen om en mestengo

Hästkrafter bör rimligtvis vara energirika, speciellt de vilda. Rubriken syftar på hästrasen mustang.

Skyltsöndag - cykeltur


Nu är han ute och cyklar, Bosse Lidén som påstår att han uppfunnit Skyltsöndag! Han måste ha redigerat texten... för vad jag minns stod det så förut, hur som helst menar han att Pumita är en copycat. Eller så svävar han uppe i det blå. Jag förstår att man inte kan ha koll på hela cybervärlden, den är ju hjuudz, men uppmärksamma BP (tack för din kommentar, vännen!) har upplyst honom om att originalet hör hemma på en annan breddgrad. Jag har absolut inget emot att fler skyltar, tvärtom, men om han vill uppfinna en egen fotokedja är det smidigast om den heter ngt annat. Det har jag vänligt föreslagit honom.

 

Cykelturen i äkta pumitisk stil är hämtad från en fasad i Argentina, närmare bestämt staden Resistencia.

P.S. Nu ljög jag! Skyltsöndag såg dagens ljus den 29 maj 2011. Börjar visst bli gammal och gaggig. ;)

12 oktober 2014

Veckans skyltfönster - graciöst

 

Graciöst?! Ååh nej, vad är det nu hon har kokat ihop, vår påhittiga fönsterfröken. Ofta tänker man: svårare än så här blir det inte. Men det blir det. *rota, rota, rota - suck och stön - rota, rota, rota, jaaaaaaaa! Här har jag det!!!*. Bilden är från mysiga staden Rosario i Argentina där jag kajkade runt och letade fönster. Bland annat, hann med andra trevligheter också. Jo, vad var det jag skulle säga... är du ute efter graciöst mode får du ta raka vägen till Carola. Adressen står på skylten. Urquiza-gatan 1769 alltså.Vill du se hur det ser ut runtomkring får du kika här. Ifall du undrar var fönstret är så kan jag upplysa om att det smala vertikala till höger om skylten (med en speglig av en bil) är ett fönster. Det får räcka så. Nu ska jag ut i solen. Detta är alltså ett schemalagt inlägg. Take care!